Kroatiens president Kolinda Grabar-Kitarović har varit på besök i Sverige!

Kroatiska president Kolinda Grabar-Kitarovic var på besök i Sverige

Hrvatski dom Eskilstunas foto.

och spenderade bland annat måndagen den 20 mars i Stockholm, onsdagen den 22 mars i Göteborg och torsdagen den 23 mars i Malmö där hon träffade representanter från 23 stycken kroatiska föreningar och Kroatiska Riksförbundet. Kroatiska Riksförbundet genom Diana Vukusic fick ta emot ett förtjänstdiplom av Kroatiens president för alla de insatser som ligger bakom sedan organisationen grundades 1978. Detta välförtjänta erkännande är tillägnat till alla föreningar och deras medlemmar för deras viktiga insatser under nästan 40 års verksamhet. Presidenten delade ut förtjänsttecken till föreningar Matija Gubec från Stockholm, Velebit och Croatia Zrinski från Göteborg och NK Croatia och Jadran från Malmo som har funnits i Sverige över fyrtio år.